Fundația Județeană pentru Tineret Timiș

Voluntaria.ro – platformă cu și despre voluntari și organizații neguvernamentale

Voluntaria.ro – platformă cu și despre voluntari și organizații neguvernamentale

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) lansează azi, 5 decembrie 2017, de Ziua Internațională a Voluntarilor, platforma voluntaria.ro, o facilitate online destinată voluntarilor din Timișoara, dar și organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor sau grupurilor informale din oraș.

Voluntaria.ro este o platformă online interactivă prin care FITT își dorește promovarea voluntariatului, dar și crearea unei conexiuni între voluntari și organizații. Voluntarii sunt acele persoane care aleg să își ofere timpul, energia și aptitudinile pentru ceilalți, fără a aștepta vreo recompensă. Așa a apărut ideea de Voluntaria.ro, pentru a „răsplăti” și promova voluntarii și acțiunile lor, dar și activitatea organizațiilor neguvernamentale. Platforma oferă, atât voluntarilor, cât și organizațiilor, posibilitatea de a crea un cont unde își vor exprima interesele în ceea ce privește acțiunile de voluntariat, detalii despre ei și proiectele în cadrul cărora au activat, iar organizațiile neguvernamentale își vor nota istoricul proiectelor, un mesaj către voluntari, scopul organizației și numărul de membri. Un aspect important în ceea ce privește activitatea voluntarilor și a organizațiilor este că aceștia își vor putea evalua organizația în cadrul căreia și-au desfășurat activitatea, dar și organizația, la rândul, ei va putea nota implicarea voluntarilor.

Tot în cadrul platformei există și secțiunea „Proiecte”, împărțite pe următoarele categorii: educație, recreere, sănătate, mediu și ecologie, cultură, incluziune socială și participare activă. Acestea sunt propuse de organizațiile neguvernamentale și conțin o descriere a proiectului, datele și perioada desfășurării și numărul de voluntari necesari.

Lansarea va fi însoțită de o serie de evenimente care celebrează voluntariatul: Târgul ONG-urilor (ora 13:00 – parter), Gala Proiectelor de și pentru Tineret 2017, ediția a VII-a (ora 17:00 – sala de spectacole), dar și de festivalul Time to Folk (artiștii invitați sunt FiRMA, Țapinarii, Timpuri Noi, FolkFrate, Trupa SPAM și Marius Matache), ediția a II-a (20:00 – parter). Acestea se vor desfășura la Casa Tineretului (str. Arieș nr. 19). Intrarea este liberă!

 

 „Dragi voluntari, la mulți ani, vă doresc multe proiecte interesate și activități reușite în care să puteți să vă implicați! Iar pentru aceasta, FITT Timișoara vine în ajutor cu lansarea platformei voluntaria.ro, o platformă cu și despre voi, o platformă care vă oferă oportunități de voluntariat în diverse domenii. Iar cum o zi festivă se sărbătorește cel mai bine între prieteni, vă invit la evenimentele organizate de FITT Timișoara la Casa Tineretului, azi, 5 decembrie, de Ziua Internațională a Voluntarialui!”  [Mihai Adrian VILCEA, președinte FITT]