Fundația Județeană pentru Tineret Timiș

Istoric

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) s-a înființat în 1990, în baza Decretului Lege nr. 150/1990, și a patrimoniul fostului Comitet Județean Timiș al Uniunii Tineretului Comunist din România în vederea administrării acestuia în folosul tinerilor și a organizațiilor de tineret din județul Timiș.

Principalele preocupari astfel au fost legate de dezvoltarea patrimoniului din Timișoara și Lugoj pentru adaptarea acestuia la nevoile moderne, spijinirea dezvoltarii sectorului neguvernamental de tineret in Timis si cooptarea organizatiilor in procesul democratic de luare a deciziilor in cadrul FITT, precum si dezvoltarea de programe pentru tineret in plan local, regional, national si international.

Zeci de mii de tineri din cele mai variate medii au fost beneficiari ai proiectelor si activitatilor din cadrul Casei Tineretului de-a lungul timpului.

Din 2002 FITT funcționează în baza prevederilor legii 146/2002, care clarifică aspectele legate de organizarea și funcționarea Fundațiilor Județene pentru Tineret.

istoric


logo