Fundația Județeană pentru Tineret Timiș

Creating a framework and developing contents for tomorrow’s youth centres

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș găzduiește singurul centru de tineret din România care funcționează după standardele înalte ale Consiliului Europei.

 asd

-Acreditarea pentru centrul de tineret reprezintă o recunoaștere a calității activităților de învățare non-formală desfășurate de FITT și a infrastructurii existente, dar și o evidențiere a oportunităților de dezvoltare a centrului de tineret pe toate nivelurile.

 

– În acest context, FITT și-a dorit să performeze în continuare și să obțină rezultate tot mai bune în domeniul de tineret. De aceea, alături de 5 parteneri din România și din străinătate (RIS, Raziskovalno izobrazevalno sredisce Dvorec Rakican, Roter Baum Berlin UG-zentrale, Roter Baum, Universitat Autonoma de Barcelona, Nuorisokeskus Villa Elba și Primăria Municipiului Timișoara) și din străinătate a pus bazele unui parteneriat strategic în cadrul unui proiect finanțat prin programul Erasmus Plus- Creating a framework and developing contents for tomorrow’s youth centers. Prin acest proiect vor fi îmbunătățite competențele lucrătorilor de tineret, dar și cooperarea transfrontalieră între centrele de tineret din Uniunea Europeană.

– Proiectul are menirea de a dota centrele de tineret implicate în proiect o serie de instrumente de lucru utile pentru a combate șomajul în rândul tinerilor, dar excluziunea unor grupuri defavorizate. De semenea, rezultate concrete vor fi livrate în ceea ce privește metodele de lucru cu tinerii.

 

– Dată fiind durata proiectului, doi ani și jumătate, transformările înregistrate în centrele de tineret participante în proiect vor fi semnificative. În mod constat, în cadrul activităților proiectului se va face o corelare cu criteriile și recomandările primite de FITT de la Consiliul Europei.

 

-Prin proiectul Creating a framework and developing contents for tomorrow’s youth centers, FITT își reafirmă rolul reprezentativ în regiune în domeniul de tineret. Proiectul este parte a construcției mult mai ample pe care FITT o pune în folosul tinerilor: schimburi de tineri în peste 30 de țări, parteneriate cu peste 200 de organizații din România și din străinătate, și nu în ultimul rând, implementarea unui program național- Prima Capitală a Tineretului din România: Timișoara.

 

WEBSITE-UL OFICIAL AL PROIECTULUI: http://youthcenters.fitt.ro/