Fundația Județeană pentru Tineret Timiș

Euro YOUTHouse, by FITT

Euro YOUTHouse, by FITT

Casa Tineretului, parte a patrimoniului FITT, a fost distinsă anul trecut cu Certificatul de Calitate pentru Centrele de Tineret – Quality Label for Youth Centers – de către Consiliul Europei. Suntem unul dintre cele opt centre de tineret din Europa care au această acreditare și singurul din România.

Centrul de tineret – Casa Tineretului FITT – are următoarele facilități: 3 săli de seminar, un cinematograf, o sală de spectacol, un hotel unde tinerii ce ne vizitează orașul pot închiria camere, cluburi de artă, sală de sport și pub.

În baza dimensiunii europene confirmate cu prilejul acestui titlu, prin programul Euro YOUTHouse, by FITT, realizăm, dezvoltăm, concepem, coordonăm și creăm o serie de:

  • cercetări, în special legate de nevoile tinerilor;
  • strategii de tineret la nivel local și regional, precum și opinii de specialitate în realizarea celor naționale și Europene;
  • manuale și ghiduri de bune practici în domeniul tineretului;
  • traininguri de formare a lucrătorilor de tineret din regiune, precum și activități de mobilitate a tinerilor;
  • baze de date, dar și instrumente de difuzare a informației relevante atât tinerilor, cât și organizațiilor de tineret.

Tot în cadrul acestui program, un nou proiect se află în implementare – Voluntar cu 2 ore. Prin acesta, ne propunem atragerea de voluntari care, în baza unui calendar prestabilit, să ofere permanent tinerilor, la sediul Casei Tineretului, traininguri, cursuri, ateliere și sesiuni de consiliere în care se vor reflecta valorile europene.