Fundația Județeană pentru Tineret Timiș

INCUBOXX

O performanță notabilă este câștigarea, în 2015, a licitației de administrare a INCUBOXX – cel mai mare incubator de afaceri din România și singurul specializat pe domeniul IT (6.300 m²). Primăria deține clădirea și FITT Resources, societatea comercială a FITT, este administratorul activității. Incubatorul este condus de oameni tineri și energici, fiind aflat în subordinea primăriei.

Acesta a fost fondat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), care are ca scop principal să contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii de vest a țării. Tot ADR Vest a invitat incubatorul să facă parte din Consorțiul de Inovație Regională, care este un organ consultativ cu rolul de a monitoriza strategia regională a inteligenței specializate și de a analiza și prioritiza propunerile de proiecte de structuri inovatoare și transfer tehnologic.

De asemenea, prin intermediul ADR Vest, INCUBOXX este membru al iEER, care are ca scop principal colaborarea la nivel transfrontalier și susținerea organizațiilor pentru a găsi cele mai bune soluții pentru ecosistemele antreprenoriale regionale.

Site: http://incuboxxtm.ro/