Fundația Județeană pentru Tineret Timiș

RURALactive, by FITT

RURALactive, by FITT

Programul reprezintă consecința firească a primelor două programe. Acesta își propune implementarea radială a proiectelor pentru tineri, începând cu 2017 în comunele din zona metropolitană Timișoara – Ghiroda, Giarmata, Giroc, Moșnița Nouă, Orțișoara, Parța, Remetea mare, Săcălaz, Șag, Sânandrei și Sînmihaiu Român, în care locuiesc peste 16 000 de tineri – și extinzându-se în anii următori în tot județul.

Proiectele propuse au ca scop sprijinirea grupurilor de inițiativă – prin cursuri, traininguri și workshop-uri. Ulterior ne propunem construirea unui instrument de interconectare a acestor grupuri de inițiativă – blogul Building Bridges – în care aceștia să promoveze inițiativele, proiectele, rezultatele obținute, să schimbe bune practici și să dezvolte colaborări.

Un exemplu de proiect este celebrarea Zilei mondiale a femeii din mediul rural (15 octombrie), în cadrul căruia vom pregăti activități în mediul rural din județ, cu implicarea tinerilor din sate. Accentul va fi pus pe valorificarea femeii și activității sale, în mediul rural.